Dunaszerdahelyen zajlik a XIX. Nemzetközi Művésztelep

-nns- 2018. július 10., 11:10

Múlt héten pénteken kezdődött Dunaszerdahelyen a XIX. Nemzetközi Művésztelep, melyet a városi fürdőben rendeznek meg július 6-14. között.

Fotó: Karaffa Attila

A hagyományos művésztáborban az idén Breznay András, Dobóczky Zsolt, Dömötör Mihály, Határ Attila, Hupján Attila, Kőrősi Klaudia, Rác Csenge, Siska-Szabó Hajnalka, Tálos Ágota vesz részt. Művészeti vezető Varga-Amár László festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Képzőművészeti tagozatának elnöke.

A magyarországi és erdélyi művészeket Iván Péter, a Vermes-villában székelő Kortárs Magyar Galéria vezetője fogadta, majd a hagyományosnak számító ünnepi vacsorán Karaffa Attila, Dunaszerdahely város kulturális bizottságának elnöke köszöntötte a művészeket. Miután tolmácsolta Hájos Zoltán polgármester üdvözlő szavait, röviden szólt a város történelméről és a galéria fontosságáról.

A Kortárs Magyar Galéria egyedülálló szerepet tölt be a Kárpát-medence kortárs magyar művészetének életében. Közel ezer műalkotással dicsekedhet, melyeket adományok formájában kapták; a művésztelepek célja is az, hogy a galéria gyűjteménye újabb alkotásokkal gazdagodjon. A táborba érkező művészek a helyszínen készített alkotásaik egy részét adományozzák a galériának.

A Kortárs Magyar Galéria Alapítvány 1997. augusztus 13-án alakult Dunaszerdahelyen. Az alapítvány célja a kortárs magyar művészek támogatása az egész világon, a csallóközi régió szellemi és kulturális értékeinek védelme, állandó, alkalmi és vándorkiállítások szervezése és a kortárs magyar művészek tevékenységének támogatása.

A XIX. Nemzetközi Művésztelep zárókiállítására július 13-án este 18 órai kezdettel kerül sor a Vermes-villában, Dunaszerdahelyen.

0 HOZZÁSZÓLÁS