2023. április 17., 17:19

Csárdáskirálynő, teltház és állótaps Barsbaracskán

Tegnap este került sor Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének keresztmetszet előadásra a barsbaracskai Kelecsényi-kastélyban. Zsúfolásig megtelt a hatalmas terem, a neves énekesek által előadott darab óriási tetszést aratott.

1-csardaskiralyno.jpg
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Wurczer Péter Baracska polgármestere és nem mellékesen operaénekes, portálunknak elmondja, még a járvány előtt forgatta a fejében az előadás ötletét, de a koronavírus mindent leállított.

Cecília szerepében Hajtman Lívia
Cecília szerepében Hajtman Lívia
Fotó:  Bokor Klára

„Amikor polgármester lettem és nehezebben jutottam el a színházba, akkor éreztem, eljött az ideje a megvalósításnak. A szereplőket mind ismerem, mondhatom, nagyszerű előadók. Cecília szerepében Hajtman Líviát láthatjuk, aki helybeli lakos és művésztársam, Szilviát Bognár Hajnalka volt osztálytársam személyesíti meg, Stázit pedig Becse Szabó Ilona, aki Szlovákia legnevesebb operaházainak énekese. Miska szerepében Pfeiferlik Tamást, a Teátrum oszlopos tagját láthatjuk, jómagam pedig két személy, Edwin és Bóni szerepébe bújtam. A mesélőt, magát Kálmán Imrét Sukola Tamás szőgyéni műsorvezető alakítja” – sorolja Wurczer Péter.

Csárdáskirálynő
Bognár Hajnalka és Wurczel Péter
Fotó:  Bokor Klára

Elárulta, a kosztümöket pályázatból varratták, a díszleteket és a kalapokat pedig sajátkezűleg alkotta meg.

Megtudjuk, az adókat böngészve látták meg, Hajtman Lívia április 13-án tölti be 60. életévét, az előadás pedig 16-án lesz. Így a színpadon is felköszöntötték az énekesnőt tortával, hatalmas csokor rózsával. Nagy meglepetés volt ez úgy az ünnepeltnek, mind a közönségnek. Lívia a meghatódottságtól el is sírta magát.

Csárdáskirálynő
Bognár Hajnalka, Pfeiferlik Tamás, Hajtman Lívia, Wurczer Péter, Becse Szabó Ilona, Sukola Tamás
Fotó:  Bokor Klára

„Büszke vagyok, e nem várt sikerre, több mind 250 emberre igazán nem számítottunk. Annyian jöttek úgy a helybeliek, mind a széles környékről, hogy a szomszéd faluból is kellett székeket kölcsönöznünk. Eljött Dráfi Mátyás, színész, színházigazgató, amire külön büszke vagyok, hiszen nem volt még Baracskán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. Biztos, hogy lesz folytatása az előadásoknak, már most vannak meghívásaink, de más nagy operettek színre vitelén is gondolkodok” – zárja a beszélgetést Wurczer Péter.

3-csardaskiralyno
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.