Amatőrként is magas szinten - Nagy Gyula fotókiállítása Dunaszerdahelyen - VIDEÓ és KÉPGALÉRIA

Szabados Kati 2019. október 24., 10:58

Új fotókiállítás nyílt a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban október 22-én. Nagy Gyula amatőr fotós Világom című tárlatát Karaffa Attila alpolgármester nyitotta meg. Közreműködött a Def Copic zenekar.

A dunaszerdahelyi amatőr fotós, Nagy Gyula első ízben mutatta be nagy nyilvánosság előtt a munkáit.

Míg mások csak egy pillantást vetnek a természeti csodákra vagy a városra, az épületekre és aztán továbbmennek, addig a fotósok, mint Nagy Gyula is, megörökítik képeiken a pillanatokat"

- mondta köszöntőjében Karaffa Attila.

Karaffa arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne csak a számítógépben tárolják a fotóikat, hanem mutassák be azokat a többi embernek. „Hiszen a szép látványa örömet szerez a nézőben“ – magyarázta az alpolgármester és még hozzátette, a városnak is fontos, hogy minél több jó fotón örökítsék meg Dunaszerdahely és a környező táj szépségeit.

Szükség van a jó minőségű fényképekre a városról megjelenő kiadványok esetében is,

mondta az alpolgármester, és átnyújtotta Nagy Gyulának a Dunaszerdahelyről megjelent négynyelvű kiadványt, amelyben az ő képe is szerepel már.

A nagyon szerény fotós öt-hat éve kezdett el a fényképezéssel foglalkozni. Kedvtelésből teszi ezt, munkája mellett.

Pihenésképpen kezdtem fotózni, a saját magam szórakoztatására. Álmomban sem gondoltam, hogy valamikor kiállításom lesz. Először mobiltelefonnal fotóztam, aztán fényképezőgépre váltottam, mert nem voltam megelégedve a fotók minőségével“

– mondta Nagy Gyula, aki elmesélte, hogy sokat jár ki a temészetbe és a sétáira a fényképezőgépet mindig viszi magával.

A járási amatőr fotóversenyeken többször ért el kimagasló eredményt, második és első helyezést is szerzett már. A családja is támogatja ebben a tevékenységében, sőt, a tizennégyéves fia követi is apja példáját és idén ő is első helyezést ért el a járási fordulón. A fiú médiagrafikát szeretne tanulni az alapiskola befejezése után. Nagy Gyula elárulta,

ha újra kezdhetné, biztosan komolyabb szinten tanulná a fotózást.

Eddig autodidakta módon, illetve a fotóklubban kapott tanácsok alapján fényképezett, főleg Keppert József galántai fotós segítségére számíthatott.

Nagy Gyula fotói nagy érdeklődést váltottak ki, a dunaszerdahelyi tárlatnyitón nagyon sokan megjelentek. Az elmúlt időszakban felfigyeltek a fotósra a városi hírportál munkatársai is, fényképeivel egyre gyakrabban találkozhatunk a dunaszerdahelyi.sk oldalán.

Nagy Gyula Fotó: Szabados Kati
Nagy Gyula és mestere, Keppert József Fotó: Szabados Kati
Fotó: Szabados Kati
Karaffa Attila és Nagy Gyula Fotó: Szabados Kati
Fotó: Szabados Kati
Fotó: Szabados Kati
Def Copic Fotó: Szabados Kati
Fotó: Szabados Kati
Fotó: Szabados Kati
0 HOZZÁSZÓLÁS