2019. február 1., 10:09

Estendøn és Night Ride a zselízi éjszakában

A szlovákiai magyar amatőr könnyűzenei formációk ritkán zenélhetnek a zselízi közönség előtt, de február 2-án a Club 186 színpadán két fiatal zenekar töri meg az éjszaka csendjét.

Estendøn
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Estendøn-archívum

A Night Ride tagjai 2018 augusztusától zenélnek együtt, viszont előtte már mindannyian játszottak más-más formációkban, így már többükkel is találkozhatott a nagyérdemű kisebb színpadokon. A Bölcs Krisztina, Csiba Tamás, Mezei Máté és Vörös Áron alkotta zenekar először jár az Alsó-Garam mentén.

„A legjobban várt koncertünk mindig a következő, a leghálásabbak mindig az előzőért vagyunk. Fiatal bandaként igyekszünk minél több helyre eljutni” – árulták el portálunknak a Night Ride muzsikusai.

„A zselízi koncertben leginkább az a csábító számunkra, hogy talán arrafelé is megismerik majd a nevünket, zenénket. Cserébe legjobb tudásunk szerint igyekszünk megtáncoltatni mindenkit olyan dalokkal, amiket mindenki ismer, de még senki nem hallott úgy, ahogy a Night Ride-tól szól!”

Fotó:  Night Ride-archívum

A leginkább rock dalokat feldolgozó formáció az Estendøn meghívására érkezik a Club 186-ba: „Mikor elkezdtük szervezni a zselízi koncertet, mindenképp olyan fiatal zenészekkel szerettünk volna színpadra lépni, mint amilyenek mi magunk is vagyunk. Az ilyen közös szervezésű alkalmakkal tudjuk egymást segíteni, s így egyre több hallgatóhoz juthat el a zenénk” – osztotta meg gondolatait Kaszmán-Saróka Liliána, az Estendøn énekese.

„Sajnos a környékbeli fiataloknak kevés lehetőségük van könnyűzenei koncerteken részt venni, így bizakodunk abban, hogy most sokan kimozdulnak otthonról. Mi azon leszünk, hogy olyan élményben részesüljenek a jelenlévők, amelytől kicsit felrázódnak ebben a hosszú, téli időszakban.”

Fotó:  Estendøn-archívum

Az Estendøn zenekar a zselízi koncerttel nyitja meg a 2019-es évét, melyben sok izgalomra számítanak: „Reméljük, idén is sok lehetőségünk lesz találkozni a közönségünkkel, hiszen mindig nagy élmény megélni velük azt a néhány percet, amikor megoszthatjuk velük dédelgetett dalainkat!”

Estendøn
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.