2020. augusztus 15., 08:08

Az első Sétánytánc Dunaszerdahely utcáin - KÉPEKKEL

A Covid de-stress néven futó, művészek támogatásával foglalkozó fesztivál már több programmal lepte meg a nagyérdeműt Dunaszerdahelyen a koronavírus-járvány enyhülése után. Legutóbb a Sárga kastély udvarán, augusztus 14-én pedig a Buena Coffee House előtti sétányon szólt a swing, a funky és más tánczene.

Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Reczai Lilla

Volner Melinda, a D-hey Dance Club vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a Sétánytánc – Promedance elnevezésű rendezvény ötlete már régen foglalkoztatta a szervezőséget, a nyár alkalmával (amikor kiülhetünk a teraszra) pedig meg is valósíthatták, ugyanis kint még a szájmaszk viselete sem kötelező. A jó hangulatért a GolDDies zenekar felelt, akik minőségi utcazenét játszottak, híres magyar dalok csendültek fel, amelyeket a közönség együtt énekelt a zenészekkel.

Sétánytánc-DSZ
A GolDDies Swingatlanügynökség és Volner Melinda szervező
Fotó:  Reczai Lilla

A szünetekben és a rendezvény végéig swing, funky, latin, tangó és egyéb tánczenékre lehetett ropni a táncot. Melinda portálunknak elmondta, hogy a Buena Coffee House-szal már két éve együttműködnek, s különböző táncesteket szerveznek a kávézóba.

A Covid de-stress fesztivál célja, hogy újra összehozza a művészek számára fontos közönséget, s így segítse az előadók, zenészek, táncosok munkásságának restartját.

Sétánytánc-DSZ
Fotó:  Reczai Lilla

Amíg tart a nehéz időszak, addig a szervezőség is igyekszik minél változatosabb, érdekesebb programmal színesíteni az érdeklődők napjait, természetesen az előírásoknak megfelelően.

A fesztiválon a tánc játszik főszerepet, olyan zenekarokkal működnek együtt, akik garantálni tudják a talpalávalót. Így a szervezők platformot biztosítanak az ismert és a kevésbé ismert zenészek számára.

Sétánytánc-DSZ
Fotó:  Reczai Lilla

,,Nagyon büszkék vagyunk az első eseményünk visszhangjára, és a kedves szavak arra ösztönöznek bennünket, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Az első alkalommal (júniusban) az emberek együtt örültek az eseménynek, egymásnak, a zenének. Ez nagyon jó érzéssel töltött el bennünket” – nyilatkozta Volner Melinda.

Sétánytánc-DSZ
Fotó:  Reczai Lilla
A Promedance esemény után augusztus 23-án várja a közönséget a Covid de-stress fesztivál következő programpontja a Vokálterápia, amely a Csallóközi Múzeumkertben lesz, 17:00 órai kezdettel. A zenét a Four Art singers biztosítja.
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.