2020. december 29., 09:05

Több mint ezer új könyv várja a dunaszerdahelyi könyvtár olvasóit

Az új évben a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár számos újdonsággal várja a lelkes olvasókat az intézmény falai között. A könyvtár leginkább szépirodalmi kötetekkel bővült, de a szakkönyvekből, gyermek- és ifjúsági könyvekből és az egyéb olvasmányokból is csemegézhetnek majd a látogatók az új évtől. Lacza Ilona, a könyvtár igazgatója beszélt a 2020-as év lezárásáról.

Fotó: Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár hivatalos oldala

A Nagyszombat megyétől származó 2500 euró összegű pályázati pénzt a könyvtár olyan kötetek beszerzésére használta fel, amelyeket a szlovákiai kisvállalkozók boltjainak polcain talált meg.

A Kult minor pályázat anyagi forrása ugyan nem érkezett meg a könyvtárhoz, de az intézmény a tartalékaiból (pontosan 10 111 euró) 1067 darab kötet megvásárlását biztosította, amelyek leginkább a dunaszerdahelyi könyves üzletekből – Molnár Könyvek, Családi könyvklub, Panta Rhei, Meskete – kerülnek majd a könyvtár polcaira.

A feldolgozásukat folyamatosan végzik a könyvtár dolgozói, hogy minél előbb a kezükben tarthassák az olvasók. A magyar kötetek feldolgozása nehezebb feladat, mert országon belül azt a Csallóközi Könyvtár végzi, a szlovák könyvek leltárszámát más könyvtárak végzik, így tőlük át lehet venni.

Az intézmény újranyitása még kérdéses, mivel még a szükségállapot kihirdetése is várat magára.

"2020-ban számos programot kellett lemondanunk, de a gyerekek által kedvelt Egy éjszaka Andersennel elnevezésű programunkat még sikerült bizonyos keretek között megtartanunk.

A jövőben szeretnénk az Egy éjszaka Andersen nélkül című eseményünket is kipróbálni, milyen visszhangot kapnánk a résztvevőktől”

– árulta el Lacza Ilona.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.