2023. augusztus 17., 20:12

Színes programok a XXXIII. Nagymegyeri Szent István Napokon

Idén 2023. augusztus 18-tól 20-ig tart Nagymegyeren a város legjelentősebb ünnepsége, a Szent István Napok rendezvénysorozata, melyen hazai és magyarországi zenekarok fellépésén kívül sok egyéb kulturális, történelmi, gasztronómiai és más program várja az érdeklődőket.

szent-istvan-napok-2023-nagymegyer
Galéria
+10 kép a galériában
Szenti István Napok
Fotó: Nagymegyer város

Augusztus 18-án, pénteken, 16 órai kezdettel az Ifjúsági téri házasságkötő teremben kerül sor a város díszpolgári címének idei ünnepélyes átadására, 17 óra 30 perces kezdettel pedig a Fészek Ifjúsági Központban (volt zárdaiskola) nyílik meg Madách Imre születésének 200. évfordulójára emlékezve a neves író vándorkiállítása, melyet Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere nyit meg, ünnepi köszöntőt mond Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Közreműködnek Szász Anna Virág és Vörös Zsuzsanna.

nagymegyer-diszpolgara-2023
A díszpolgári cím átadási ünnepségének meghívója
Fotó:  Nagymegyer város

Szintén este fél hatkor kezdődnek a termálfürdő sétányának zenei programjai. Elsőként a helyi Nowember trió, majd 19 órától a szintén nagymegyeri Big Man Band szórakoztatja a közönséget, végezetül a 3+2 együttes koncertjére kerül sor 21 órától.

madach-kiallitas
Madách vándorkiállítás
Fotó:  Nagymegyer város

Augusztus 19-én, szombaton, reggel 9 órakor a 140 éves Nagymegyeri és Izsapi Önkéntes Tűzoltó Testület ünnepi műsora, felvonulása és tűzoltótechnikai kiállítás kezdődik a Fészek Ifjúsági Központ szomszédságában. 11 órától a felvonulás a Szent István utcától indul a fürdőig. 13 órai kezdettel a termálfürdőben tűzoltó csapatok versengenek a polgármester kupájáért.

izsap-tuzolto
140 éves a Nagymegyeri és Izsapi ÖTT
Fotó:  Nagymegyer város

Ugyanazon a napon reggel 8-tól a Fészek Ifjúsági Központ udvarán és a Szent István utcán megkezdődik a Nagymegyeri Fakanálforgató elnevezésű szabadtéri főzőverseny. 11 órától ugyanott éneklőcsoportok és tánccsoportok mutatkoznak be. Fellép a Kéknefelejcs Népdalkör, a Vidám Nótázók férfi és női éneklőcsoport, továbbá Csémi Csillag Virág és a Szivárvány tánccsoport. A főzőverseny kiértékelésére 13 órától kerül sor.

fakanalforgato
Fakanálforgató Főzőverseny
Fotó:  Nagymegyer város

18 órától kezdődik a Szent Miklós-plébániatemplomban az ökumenikus istentisztelet, 19 órától pedig Szent István szobrának megkoszorúzása, melyen Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára mond ünnepi beszédet. Eközben 18 órától a fürdő promenádján az Edda Tribute Band játszik, őket Dolly követi 20 órától és a Budapest Bár este kilenctől. Az aznapi programot DJ Richie retró diszkója zárja.

koszoruzas-nagymegyer-szent-istvan-2023
A koszorúzási ünnepség meghívója
Fotó:  Nagymegyer város

Augusztus 20-án, vasárnap a Corvinus termálfürdő szabadtéri színpadának sétányán reggel 8 órától kirakodóvásár lesz. 11 órától a Fészek Ifjúsági Központ udvarán szabadtéri ünnepi szentmise kezdődik. A kultúrműsor ezúttal 16 óra 30 perckor kezdődik a fürdő sétányán a Csiribiri és Hajnal néptáncegyüttesek fellépéseivel. 17 óra 30 perces kezdettel a City Dance Club modern tánc csoport lép színpadra, este fél héttől pedig a Cseh Tamás Band és Nagy Noémi fellépésére kerül sor. 20 órától Kökény Attila és zenekara zárja az idei Szent István Napok programsorozatát.

szent-istvan-napok-nagymegyer-2023
32
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.