2021. június 29., 15:04

Nyári programok a SNITT-tel

Egész nyáron átívelő programsorozatot kínál a nagymegyeri SNITT nonprofit szervezet.

SNITT-programok
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: SNITT nonprofit szervezet

A fiatalokból álló SNITT szervezet a KultMinor támogatásának köszönhetően különféle koncertekkel és filmvetítésekkel várja az érdeklődőket a nagymegyeri Promenád parkjában. A Zene a fák alatt elnevezésű programsorozat keretében mindenki megtalálja a neki valót.

"Azért is szerettünk volna hosszú programsorozattal előállni, hogy az emberek időben értesüljenek az eseményekről, fel tudjanak rá készülni, s ki tudják válogatni a számukra érdekes rendezvényeket. A mostani szabályozásoknak megfelelően járunk majd el minden egyes koncert és filmvetítés megszervezésénél, de szabadtéren nagyobb a mozgásterünk is. Persze, nem számítunk kétezres létszámú embertömegre, de nagyon örülünk a kisebb csoportoknak, barátoknak, ismerősöknek, sőt nagy szeretettel várjuk a külföldi érdeklődőket is” – mondta el portálunknak Katona Réka, a SNITT egyik vezetője.

SNITT-program
Horváth Attila és Katona Réka
Fotó:  Fekete Nándor

A szervezők először a filmeket válogatták ki, ahhoz próbáltak zenekarokat csatolni. Mindenképpen felvidéki bandákra összpontosítottak, ezzel is szeretnék támogatni a hazai zenészeket. A Covid miatt a lehetőségek is korlátozottak voltak, de a nyár végre lehetőséget biztosít az együttesek számára, hogy újra a közönségnek játsszanak. A filmvetítéseken a cseh felirathoz is ragaszkodtak a szervezők, ugyanis Nagymegyeren sok a Csehországból érkező turista, akiket szintén örömmel várnak majd a rendezvényekre.

Lesznek tematikus programok is. A Varjos zenekar koncertjén például táncház is várja az érdeklődőket. Détár Enikővel és Sztárek Andreával pedig kötetlen beszélgetésen találkozhatnak a résztvevők.

A legelső program július 3-án (szombat) lesz, 20:00-tól Funk You koncerttel és utána a Mad Max – A harag útja című filmmel várják a SNITT tagok a látogatókat. A teljes programot a cikk galériájában, illetve a SNITT Facebook-oldalán is megtalálják az érdeklődők.

SNITT-programok
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.