2022. június 13., 17:31

Messzi kék messziség – kórusmuzsika Balogh Csaba emlékére

A galántai Kodály Zoltán Daloskör Messzi kék messziség címmel koncertet ad a 2020-ban elhunyt Balogh Csaba zenepedagógus emlékére 2022. június 16-án, 18:00 órakor a Galántai Városi Művelődési Központban, melyen közreműködik a galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara is.

Balogh Csaba emlékkoncert
Fotó: Kodály Zoltán Daloskör

Balogh Csaba hosszú évtizedeken keresztül vezette az alapiskola gyermekkarát. Számos szakmai elismerése mellett pedagógusi munkájának legnagyobb érdeme az a sok-sok zenét, éneklést kedvelő felnőtt is, aki az ő vezetése alatt ismerkedett meg a kórusmuzsikával. A Kodály Zoltán Daloskör tagjai között is vannak, akik nála kezdtek énekelni.

Balogh Csaba halálhíre nagyon lesújtott bennünket. Úgy gondoltuk, illene zenével emlékeznünk rá, de a pandémia miatti lezárások ideje alatt nem volt erre lehetőségünk.

Néhány hónapja már újra tudunk próbálni és sikerült összeállítani egy olyan műsort, amely méltó emléket állít mindenki Csaba bácsijának” – mondja Józsa Mónika, a Kodály Zoltán Daloskör karnagya. „Csaba vitalitását, huncutságát idézzük meg versekre komponált kórusművekkel, és pár szakrális művel szeretnénk hálánkat kifejezni mindazért, amit a felvidéki zenei életért tett” – folytatja Józsa Mónika.

Az emlékkoncert nem lenne teljes a galántai Kodály Zoltán Alapiskola gyermekkara nélkül.

Ők most Sárkány Anikó vezetésével dolgoznak, és a Csengő Énekszó országos seregszemlére készített műsorukat adják elő. A két kórus közösen is énekel a koncerten.

A Messzi kék messziség című koncert résztvevői: a Kodály Zoltán Daloskör, vezényel: Józsa Mónika, zongorán közreműködik: Ternóczky István, a galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara, vezényel: Sárkány Anikó, zongorán közreműködik: Palíková Margaréta

A koncertre a belépés ingyenes. Bővebb információ: Pukkai Judit, jpukkai@gmail.com, 0908/528679.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.