2019. december 6., 15:56

LitFest – Rendhagyó kortárs irodalmi est - KÉPEKKEL

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Fecsó Pál Polgári Társulás a LitFest rendhagyó irodalmi estet, amelynek ezúttal Királyhelmec és Kassa adott otthont.

LitFest VIII. - Kassa
Galéria
+19 kép a galériában

A fesztiválra középiskolás tanulók, művészek, művészeti csoportok dolgoznak fel különböző médiumok segítségével kortárs magyar és szlovákiai magyar irodalmi szövegeket.

A rendhagyó irodalmi esten, Kassán fellépett a kassai DuoVega zenei formáció és a Pinceszínpad, amely Fekete angyal címmel verses oratóriumot adott elő, a királyhelmeci Sycorax diákszínpad egy kisfilmmel, valamint Rácz Boglárka és Balázs F. Attila írásaiból készült összeállítással érkezett. A szepsi művészeti alapiskola diákjaiból alakult Zekeres együttes és a rozsnyói HoryZone együttes megzenésített verseket adott elő, valamint irodalmi szövegekre készült rövidfilmeket, videoprojekciókat mutattak be.

Emellett a résztvevők beszélgetést hallhattak Rácz Boglárka Budapesten élő költővel és Hogya György királyhelmeci prózaíróval. Mint kiderült, első publikációjukat mindketten annak köszönhetik, hogy részt vettek valamilyen irodalmi pályázaton, ezért arra biztatták a fiatalokat is, hogy kapcsolódjanak be ezekbe, éljenek a kínálkozó lehetőségekkel. Beszéltek irodalmi munkásságukról, illetve egyebek mellett arról, hogy az írás hogyan segíthet a traumák, az élet nehézségeinek feldolgozásában.

A témáról bővebben a Magyar7 hetilap következő számában olvashatnak majd.

Köteles Szabolcs, Rácz Boglárka, Hogya György
Galéria
+19 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.