2020. május 27., 16:57

Lassan, de biztosan újra látogatható a Sárga kastély

Júniustól, a minisztérium által elrendelt enyhítéseknek köszönhetően, a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum munkatársai újult erővel szervezik a különféle programokat a nagyérdeműnek.

Nagy Iván, az intézmény vezetője portálunknak elmondta, hogy júniustól megindul a galéria működése, természetesen a higiéniai szabályoknak megfelelően járnak majd el a különféle megnyitók alkalmával. A távolság betartására is odafigyelnek a galéria dolgozói, ennek érdekében a különféle előadásokat nagyobb teremben szeretnék megtartani, hogy a látogatók ne érintkezzenek egymással.

A múzeum számos történelmi előadással készül az érdeklődők számára, amelyek legfőképpen a Csallóközzel kapcsolatosak. Nagy Iván így fogalmazott jövőbeni terveikről:

,,Egy hosszútávú múzeum pedagógiai program kidolgozásán fáradozunk éppen, amelybe szeretnénk bevonni az iskolákat is. A témája a Csallóköz hiedelemvilága és minden, ami ezzel kapcsolatos. Június első programjai között szerepel Nagy Attila helytörténész előadása a Sárga kastélyról. A részletekről természetesen tájékoztatjuk a látogatókat. Majd a későbbiekben Vajda Barnabás új könyvének, a Könyv a szocialista Dunaszerdahelyről, bemutatását tervezzük, de lesz előadásunk a szlovákiai magyarok identitásairól is, amelyet Lelkes Gábor tart.”

Tárlatlátogatásokra már most is várják az érdeklődőket, de a hivatalos kezdés június elején várható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.