2022. október 9., 13:50

Kulturális ajánló: Előtted a küzdés

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

sss
Fotó: Archívum

Szalagavatói értesítőt hozott a postás. Szeptember végén tűzik ki a zöld szalagot, november és december helyett, bizonyára az előre nem látható események miatt, mint amilyen a Covid vagy az energiaválság. Egy kedves rokongyerek befejezi a gimnáziumot és amilyen tehetséges, biztos vagyok benne, hogy továbbtanul. Illendő, hogy ilyenkor dísztáviratot küldjön az ember. Sosem szerettem az előre megírtakat, amire már csak a küldő nevét kell odabiggyeszteni. Mindig pingálok rá valami szép idézetet. Kettőt-hármat is találtam, egyik még a gimis emlékkönyvemben is benne van. Arany Jánosét választottam. Így hangzik: „Előtted a küzdés, előtted a pálya, Az erőtlen csügged, az erős megállja. És tudod: az erő micsoda? – Akarat, Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.” Ugye, mennyire igaz?

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.