2023. július 23., 19:01

Kerekes Vica és Václav Neckář dicsőségtáblát kapott Trencsénteplicben

A Trencsénteplicben zajló Film Square fesztivál egyik programpontjaként dicsőségtáblákat helyeztek el.

Rangos elismerés
Kerekes Vica - Václav Neckář
Fotó: TASR/ma7

Kerekes Vica (akit a szlovák sajtóügynökség nemes egyszerűséggel szlovák színésznőnek nevez) és a cseh Václav Neckář tábláját helyezték el a város Dicsőséghídján. Egyúttal ők kapták jelentős művészi teljesítményükért az Artist´s Mission Award 2023 díjat is.

Az ünnepélyes ceremóniára még szombat este került sor. A díjat Petr Hledík rendező adta át Rokkant (Invalid) című filmjének bemutatója előtt a két kitüntetettnek.

A filmfesztivál negyedik évfolyama során a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Oscar-díjas cseh film mellett a 2023 februárjában elhunyt Juraj Jakubisko szlovák filmrendezőre is emlékeztek 1969-ben cseh-francia koprodukcióban forgatott Madarak, árvák és bolondok című filmjével.

A július 20-án csütörtökön kezdődödött Film Square fesztiválon négy nap alatt 48 filmet vetítettek, emellett gyermekek és felnőttek számára workshopokat is tartottak.

Az érdeklődők találkozhattak filmrendezőkkel és színészekkel is. 

A pozsonyi Olasz Kulturális Intézettel együtt a száz éve született Pier Paolo Pasolini filmrendező Mamma Roma című alkotását ismertető fényképkiállítást is rendeztek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.