2022. május 19., 18:19

Kambodzsa dicső évszázadai

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Kambodzsa

A délkelet-ázsiai ország a múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben gyakran szerepelt a híradásokban; a beszámolók elsősorban a népirtó Pol Pot rezsim gaztetteiről szóltak. Alig néhány év alatt közel kétmillió embert gyilkoltak meg Kambodzsában, miközben egy „ideális” kommunista állam megteremtésén ügyködtek.

A véreskezű diktátor bukása óta az ország kapcsán elsősorban az egykori Angkori Birodalomról és a területén feltárt monumentális építményekről és kulturális emlékekről olvashatunk.

A térség múltjának egyik kiemelkedő szakértője a 83 éves Charles Higham archeológus, aki Délkelet-Ázsia régészetéről és bronzkori kultúrájáról két vaskos könyvet írt, amelyek akár útikönyvként is forgathatók. Higham vezetésével egyébként már évtizedek óta módszeresen kutatják az Angkori Királyság emlékeit.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2022/20. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.