2024. április 18., 11:48

Jótékonysági koncert Szencen Szarka Tamással és zenekarával

Szarka Tamás és zenekara 2024. május 18-ám Szencen Esthajnal címmel a „Senčania Senčanom“ - Szenciek a Szenciekért jótékonysági rendezvény keretén belül jótékonysági koncertet tart. 

Szarka Tamás
Szarka Tamás

A koncerten közreműködnek a roma tehetségkutató táncosai: Rézműves Natália és Rézműves Roland is.

A Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő Szarka Tamás legújabb, autentikus roma dallamokat megidéző lemezét bemutató koncertjén elementáris erejű, vérpezsdítő, zsigeri, gitáros örömzenében lehet részünk, amely során hatalmas érzelmi mélységeket és magasságokat élhetünk át.

A Petőfi Zenei Díjas zenésztől eddig sem volt idegen a roma ösztönzene, jó néhány korábbi dal született már ebben a stílusban,

az ESTHAJNAL című duplalemez megalkotása során azonban visszanyúlt egészen a kulturális gyökerekig.

A dalokat egy leendő színházi darabhoz írta, mely a Budapesti Nemzeti Színházban kerül bemutatásra Vidnyánszky Attila rendezésében. A legmélyebb szerelem érzését fordította a zene nyelvére, amely képes az embert a mennybe emelni, ugyanakkor pokoli mélységekbe is taszítani.

A produkcióval egyúttal emléket kíván állítani nagyapjának is. Sárközi Károly a Felvidék egyik híres cigányprímása volt, így mondhatjuk, hogy Szarka Tamás génjeiben is hordoz egy darabot ebből a világból.

 A koncerten az ösztönös örömzene és az irodalmi igény fonódik össze, amely könnyed szórakozást ígér, ugyanakkor kirobbanó érzelmi megéléseket is kínál. 

Szarka Tamás Fapapucs című dalát az Esthajnal duplalemezről alább hallgathatják meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.