2024. október 24., 18:25

Jocko podcast

A podcast formátum demokratizálta a rádiózást. A hangnak az emberekhez való eljuttatása sokáig állami monopólium volt, térségünkben részben ideológiai okokból is; egy rádióállomás üzemeltetése pedig milliós nagyságrendű beruházás, végtelen engedélyeztetési eljárást és papírmunkát követően.

 

podcast - illusztráció

A webkettő általánossá válása előbb a rétegközönségeket kiszolgáló webrádióknak nyitott lényegesen olcsóbb utat, az okoseszközökkel és alkalmazásokkal pedig mára a stúdiótechnika egy telefonnyira szűkült. Podcastlejátszónkban pedig mi döntjük el, kit és mikor hallgatunk.

Hallgathatjuk például a minden nap 4.30-kor ébredő Jocko Willink nyugalmazott haditengerész őrnagy podcastját, aki immár kilenc éve hetente jelentkezik a virtuális térben rendkívül érdekes, exkluzív military tartalmakkal. Csak legyen hozzá elég szabadidőnk: legutóbbi adása 4 óra 22 perces. De úgy, hogy egy unalmas pillanat nincs benne.

A podcast angol nyelvterületen rendre a hallgatottsági listák élén tanyázik. Természetesen Jocko erős énmárka is, vannak könyvei, ruházati termékei, táplálékkiegészítői, előfizetős tartalmai, de amivel híressé vált, azt továbbra is ingyen adja.

Az írás megjelent a Magyar7 2024/42. számában.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.