2019. november 9., 17:55

Hőseink hagyatéka - Az Ide született sorozat újabb alkotása - VIDEÓ

A Pro Media Alapítvány támogatásával készült Ide született sorozat második alkotása az Oroszkai Hadimúzeum tevékenységét mutatja be, amely a második világháború idején a Garam-menti falvak térségében lejátszódott három hónapos harctéri történet nyomait kutatva hadtörténeti ereklyék és eltűnt katonák után kutatva feltérképezte a múltunk egy szakaszát. Évente harci bemutatókat is tartanak eredeti fegyverek használatával. A film megrázó, elgondolkodtató de látványos is egyben. Nézze velünk a film első részét!

Az Ide született sorozat újabb filmje emlékezni hív. Bemutat  egy olyan világot, amely összeköti tegnapot a mával - amely egyszerre beszédes és hallgatag, nemes, de megtiport is egyben, csakúgy, mint nemzetünk.  A filmben látható tárgyi emlékek életre keltik a múltat, elmondják az elmondhatatlant, újraélesztik az elviselhetetlent, megmutatják a soha nem látottakat, megidézik a világháborúk legrejtettebb titkait. 

Tárgyak és emlékképek, melyek egyeseknek nem mondanak semmit, másoknak viszont a mindent jelentik - mindent, ami megmaradt az otthonokból, a családokból, a hitből és a reményből.  Tárgyak, melyek egykor a mi sorsunkról is döntöttek. Emlékképek, melyekben kódolva van a jövő, ezért számunkra nem lehetnek közömbösek, mert emlékezni segítenek. Az emlékezés pedig ott kezdődik, hogy soha nem ér véget ...

A film első része bemutatja az Oroszkai Hadimúzeumot, annak alapítóját, a harci emlékek kutatóját és őrzőjét, aki a múlt elfeledett hőseinek állít méltó emléket, aki mindent megtesz azért, hogy méltó emléket állítson a sok esetben értelmetlenül eltávozott névtelen hősöknek.

Nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.