2022. január 14., 13:13

Hazugságok pókhálója

Több mint harminc év telt el már a közép-európai rendszerváltások óta, de a kommunista korszak számtalan bűnét és az egypártrendszer működtetőinek és haszonélvezőinek tevékenységét még napjainkban sem igazán sikerült feltárni.

könyv
Fotó: Magyar7

Ennek egyaránt vannak szubjektív és objektív okai. Bizonyos levéltári források még ma sem kutathatók, vagy azokat az iratokat, amelyekre a történészek hivatkozhatnának, megsemmisítették.

Ezért is kell nagy elismeréssel szólni Borvendég Zsuzsanna történész tényfeltáró, sokszor a mesterdetektíveket is megszégyenítő alapossággal végzett kutatásairól, amelyekből az derül ki, hogy a kommunista elit számos képviselője nemcsak a felhalmozott vagyonát kamatoztatta az új világban, hanem még korábbi hatalmát is sikerült valamilyen formában átmenteni.

A szóban forgó személyek sok milliárd forinttal meg is károsították a magyar államot, ennek ellenére legtöbbjük ellen nem indult bírósági eljárás.

Megjelent a Magyar7 2022/2. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.