2022. február 18., 17:08

Ha megszólal a rezesbanda…

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Régen lagzikban, temetéseken is gyakran játszott rezesbanda
Régen lagzikban, temetéseken is gyakran játszott rezesbanda

Nem tehetek róla, valahányszor megszólal egy tűzoltó- vagy katonazenekar, mindjárt olyan jókedv jár át. Persze nem árt, ha a klarinétok, a kürtök, a trombiták és a cintányér úgy szólnak együtt, hogy az a fülnek élvezetes legyen. Régi szerelem ez, már majdnem meg is feledkeztem róla, mikor pár éve egy szép vasárnapi reggelen arra lettem figyelmes, hogy a szívemnek oly kedves muzsika hallatszik a főutcáról. Itt a tűzoltózenekar, kiáltottam el magam önkéntelenül, mint egy gyerek és szélesre tártam az ablakot. Hadd jöjjön be a lélekgyógyító muzsika! Régen lagzikban, temetéseken is gyakran játszott rezesbanda. A fúvószenét persze sokan művészi fokon művelik. Ezt még a vájtfülűek is igazi élvezettel hallgathatják. 

Megjelent a Magyar7 2022/7. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.