2021. december 14., 09:18

Egy ködoszlató könyv

Mező Gábor a PestiSrácok.hu portálon már évek óta kitartóan azon fáradozik, hogy feltárja azokat az eseményeket és összefonódásokat, amelyek a rendszerváltás előtti és utáni magyarországi sajtó történetével kapcsolatosak, de elsősorban a főszereplők megtévesztő és ködösítő önjellemzései és a róluk szóló cikkek féligazságai vagy inkább tudatos hazugságai miatt teljesen hamisan mutatják be az eseményeket.

ajánló
Fotó: Magyar7

Az idősebb olvasók Mező könyvéből nyilván megdöbbenve értesülnek például arról, hogy az egykor népszerű sportriporterek, mint Szepesi György vagy Vitray Tamás, de a képernyőkön még a legutóbbi időkben is gyakran feltűnő Havas Henrik is beépített ügynökként vagy besúgóként kezdte.

A könyvben szereplő kevésbé ismert, de beosztásuknál fogva sokkal fontosabb személyek abban a nagy átverésben vettek részt, amelyet a kommunista lapok és párthű újságírók „demokratikus” átlényegüléseként igyekeztek eladni.

Nyugat-európai forrásokból is finanszírozott kiadóvállalatok tenyereltek rá szinte az egész magyar sajtóra, és úgy tűnik, még napjainkban is ezek a körök diktálnak, miközben rendre a sajtószabadság eltiprásáról, az ellenzéki médiumok megfélemlítéséről és elhallgattatásáról „adnak hírt” az aggódó külföldnek.

Megjelent a Magyar7 2021/49. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.