2019. december 14., 08:48

Budapesten mutatkozik be a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség

Horror Vacui – Rettegés az ürességtől címmel 2019. december 13-án megnyílt a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség kiállítása a Budapest Projekt Galériában.

Rovás - Horror Vacui, Budapest
Galéria
+21 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A tárlatot Kovács Ágnes, a kassai MaJel Rovás Központ igazgatója nyitotta meg. Bemutatta az idén 25 éves Rovást, olyan alkotók, művészetbarátok és gondolkodók közösségét, akik bár nem mindannyian kassaiak, mégis vállalták, hogy általuk Kassának magyar jelene legyen, ne csak magyar múltja.

Mint mondta, a kiállítás címe Horror Vacui, vagyis félelem az ürességtől, rettegés a Semmitől.

Az emberi elme ugyanis keresi, kutatja az élet értelmét, az élet keletkezésének és ellobbanásának titkait, fél attól, hogy nincs semmi a valami után. Megtölti az űrt, megtölti feltételezésekkel a felfoghatatlant. „De miként lesz valami a semmiből? A kiállítás 15 kereső értelem kérdéseit mutatja, amelyekre további kérdések a válaszok” – mondta Kovács Ágnes.

A kiállításon Dienes Attila szobrászművész, Orosz István grafikus, Szurcsik József festőművész, Gaál Tamás szobrászművész, Szabó Ottó képzőművész, Borisza Borsó József képzőművész, Matl Péter szobrászművész, Mizsák Gergő festőművész, Katona György festőművész, Tasnádi Szandra szobrászművész, Zeman Zoltán tervezőgrafikus, Zdenka Blonská képzőművész, Bráz Noémi divattervező, Krzysztof Bojarcuk képzőművész és Bánó Alisz divattervező alkotásai láthatók.

A tárlat 2020. január 11-ig tekinthető meg a Budapest Projekt Galériában, a Kossuth Lajos utca 14. szám alatt.

Rovás - Horror Vacui, Budapest
Galéria
+21 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.