2023. június 2., 12:05

A műember története

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

muember

Az utóbbi évtizedekben forgatott filmek között számtalan akad, amelyben mesterségesen készült értelmes lények jelennek meg. Némelyek a világűrből érkeznek meghódítani a Földet, vagy éppen segíteni a bajba került embereknek. De ahogy mondani szokták, nincs új a nap alatt.

Már a civilizáció hajnalán a különböző teremtésmítoszok arról mesélnek, hogyan születtek az istenek, majd a közreműködésükkel az emberek, és általában nem az általunk ismert természetes módon.

A művileg alkotott ember témája persze végigkíséri az emberiség történelmét és erről az izgalmas kérdésről számtalan könyv íródott. A jeles klasszikafilológus, orvostörténész, Magyar László András (1956–2022) egy jól kézbe fogható, nem is túl terjedelmes, mégis nagyon sok érdekességet tartalmazó kötetet szerkesztett a műember történetéről, amit, ha a filmrendezők elolvastak volna, mielőtt valamilyen forgatókönyvet vettek a kezükbe, bizonyára jobban jártak volna a nézők is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.