2020. augusztus 20., 15:29

„A legfontosabb, hogy mi, magyarok összetartozunk” - A Felvidéken turnézott a Magyar Állami Népi Együttes – VIDEÓ

A Felvidéken vendégszerepelt a Magyar Állami Népi Együttes augusztus 13-tól 16-ig. A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című táncantológiát Királyhelmec, Fülek, Komárom és Somorja közönsége előtt adták elő. A műsorban a Kárpátalján élő népek sokszínű és gazdag néptánc- és népzenei kultúráját mutatja be az együttes. A somorjai Pomléban tartott előadásukra a Ma7 médiacsalád Múzsa című műsorának a stábja is ellátogatott, tartson velünk!

Videó:  ma7

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.

Mihályi Gábor, az együttes vezetője és koreográfusa stábunknak elmondta, hogy nagyon fontosnak tartották megmutatni mindazt, ami e népek hagyományaiban közös és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezték, hogy ezzel is hangsúlyozzák a nemzeti összetartozás fontosságát.

A somorjai parkerdő szabadtéri előadásán lenyűgöző koreográfiákat, népviseleteket láthattunk, amelyeket a szívmelengető népi dallamok tettek még káprázatosabbá. Nézze velünk az eseményről készített összefoglalónkat és legyen részese a csodának!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.