2021. május 21., 14:58

A kreatív elmének és az ügyes kéznek semmi nem szab határt

A járványhelyzetre való tekintettel a moziteremben valósult meg a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola képzőművészet szakos végzős diákjainak kiállítása. 

kiállítás Párkány
Galéria
+3 kép a galériában
Előtérben Kovács Emese végzős diák
Fotó: Bokor Klára

A végzős tanulókat Pásztor János, az iskola igazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta, a diákok szorgalmának és a tanári kar szakértelmének köszönhető, hogy a járványügyi korlátozások ideje alatt is megvalósulhatott a végzősök kiállítása.

A kiállítást szemlélve meggyőződhetünk arról, hogy a kreatív elmének és az ügyes kéznek semmi nem szab határt.

Reméljük, hogy diákjaink a továbbiakban is kitartanak majd e művészeti ág művelése mellett” – hangsúlyozta az igazgató.

Kiállítás Párkány
Baranovics Róbert osztálya
Fotó:  Bokor Klára

Az ünnepségen Anna Kaplánová, Faragó Zsuzsanna és Baranovics Róbert osztálya mutatkozott be.

Volt a végzősök közt egy hölgy is, Tóth Annamária, aki 44 éves korában jelentkezett az iskolába, hogy rajztudását szakemberek segítségével csiszolhassa. „Köszönet Kaplánová tanárnőnek, hogy igazán mindenre megtanított, amit tudni vágytam. Ahogy fejlődött a rajzkészségem, úgy növekedett az önbizalmam” – fejtette ki Annamária, aki továbbra is hobbi szinten műveli majd a képzőművészetet a saját és barátai örömére.

Kiállítás Párkány
Kaplárová Anna osztálya
Fotó:  Bokor Klára

Kovács Emese kilenc évig látogatta az iskolát.

Türelemre, pontosságra, precizitásra tanít a rajzolás és festészet, igazi stresszlevezetés. Ilyenkor teljesen megváltoznak az érzéseim”

– mondta el Emese, aki több díjat is nyert már alkotásaival. Ő a művészetek sok ágában otthon van, táncol, énekel, és tollforgatóként is sikeres.

Kiállítás Párkány
Faragó Zsuzsanna osztálya
Fotó:  Bokor Klára
Az ünnepségen közreműködött Pathó Daniela fuvolán és Benkó Zoltán zongorán, a szülői szövetség ajándékait Madocsai Mónika elnöknő adta át a végzősöknek.
Kiállítás Párkány
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.