2021. január 8., 14:22

A Himnusz születésnapjára készülnek Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás immár 10. alkalommal szervezi meg Dunaszerdahelyen a Himnusz születésnapján a Magyar Kultúra Napja ünnepi gálaestjét január 22-én, 18:00 órától. A járványügyi helyzet miatt ezúttal csak online eseményre kerülhet sor.

A Magyar Kultúra Napja, Dunaszerdahely
Fotó: Szabados Kati

Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Pázmaneum Társulás a magyar kultúra napjának megünneplését, amelyhez csatlakozott a Kortárs Magyar Galéria, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ és Dunaszerdahely önkormányzata.

Az első ünnepségekre a Vermes-villában került sor, majd a fokozódó érdeklődés után kicsinynek bizonyult a galéria épülete és a művelődési otthonba került át a rendezvény.

Itt is telt házas estek keretében ünnepelték a Himnusz születésnapját a dunaszerdahelyiek.

Megtisztelte a rendezvényt többek között Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke; Soltész Miklós államtitkár; Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke is.

Az idei fellépők:

Sárközi Pál prímás, Kevická Tünde és tanítványa, Bertók István és Bertók Katalin, a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai Simon Anikó felkészítő tanár vezetésével, Füri Adrián, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének diákja, Klőr Levente felkészítő tanár vezetésével, Bokros Bianka, a Magángimnázium diákja, Katona Nikolas az Arany Opus díj nyertese.

A megjelenteket Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke köszönti.

Az ünnepi gálaest a Pázmaneum Társulás hivatalos youtube csatornáján, illetve Facebook oldalán lesz megtekinthető.

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCVsJRyNJHfgLJ4wja-lJYNg/featured

-nns-

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.