2019. június 18., 18:35

Hogy szóljanak a Honti Hangok…

2017 után az idén is meghirdetik a Honti Hangok elnevezésű irodalmi pályázati felhívást.

Honti Hangok
Fotó: www.vyskovcenadiplom.sk

A pályázat meghirdetői, a Csemadok ipolyviski alapszervezete és a Csemadok Lévai Területi Választmánya elsősorban kezdő írók és költők olyan műveit várják, amelyeket eddig még nem publikáltak sem nyomtatásban, sem internetes felületen.

Elsősorban Hont és Bars régióból várjuk a pályázók jelentkezését. Három kategóriában lehet pályázatot benyújtani: 11–14 év közötti gyerekek, 15–19 év közötti fiatalok és a 20. életévüket betöltött alkotók

– olvasható a kiírásban.

A jeligés pályázat célja a nevezett régiókban élő amatőr irodalmi alkotók felkutatása és bemutatkozási lehetőség biztosítása. Kategóriánként a három legjobban sikerült művet a szakmai zsűri tagjai, Gubík Mária, Baka L. Patrik és Csáky Károly díjazzák majd. A kitüntetettek értékes könyvcsomagokban részesülnek.

„Úgy gondolom, hogy a pályázat elsősorban lehetőséget nyújt a szerzőknek arra, hogy »kimondják« azt, ami bennük rejlik; másodsorban kellő önbizalmat ad. Mivel a pályaművek jeligével ellátva kerülnek a szakmai zsűri elé, ezért úgy hiszem, hogy a legbátortalanabb pályázó is meg fogja merni mutatni az írásait. Így egyenlő esélyekkel indul mindenki” – mondta a pályázat egyik lebonyolítója, Baka Anita, majd hozzátette:

A Honti Hangok legyen az első lépés azon az úton, amely az asztalfiók elhagyásától a nyomdáig vezet!

A szárnypróbálgató amatőr írók és a kedvtelésből alkotók pályamunkáit – nyomtatott vagy elektronikus formában – 2019. június 30-áig várják. Előzetes nevezési díj nincs.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztás 2019. szeptember 7-én lesz Ipolyvisken. Érdeklődni Setény Jakuš Annamáriánál (+421903410974) és Baka Anitánál (+421904296235), vagy a csemadok.ipolyvisk@gmail.com e-mail címen lehet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.