2021. július 30., 18:44

Durrell és az ő csodálatos világa

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

gerard durrell
Fotó: wikimedia commons

Vajon hányan döntik el már egészen kis korukban, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek? Egyet ismerek. Gerald Durrellnek hívják. Még apró gyerek volt, amikor arról álmodott, hogy egyszer saját állatkertje lesz. És láss csodát, lett! Mert az enyhe kifejezés, hogy megszállottja volt az állatoknak, egyenesen az állatok bolondja volt. Pici korától kezdve gyűjtött és tartott különböző állatokat otthon, csigától a szarvasig.

Később állatbeszerző expedíciókon vett részt a világ sok táján. Hogy ezzel szinte az egész családját az őrületbe kergette, arról sokat megvallott a könyveiben.

Nemcsak a Családom és egyéb állatfajtákat érdemes elolvasni, de a többi remekművét is. A jókedvre derülés garantált. Szabadságom alatt két könyvét is újraolvastam, és állatszerető ember lévén arra a következtetésre jutottam, nincs nemesebb életcél, mint hogy megmentsük a kipusztulás szélén álló állatfajokat. Durrell élete pedig ékes példája, hogy nincs lehetetlen. Csak kell egy álom. 

Megosztás
Címkék