2022. augusztus 11., 14:38

Bevezetés az európai zene történetébe

Horkay Tamás zenepedagógus és zongoraművész, a keleti végek zenei életének egyik motorja, aki jelenleg a kassai konzervatórium tanára, munkája során gyakran tartott zenetörténeti előadásokat.

európai zene

Ezek nyomán született meg az európai zene történetét közel 270 oldalon összefoglaló munkája, amelyből az olvasó a témát érintő minden lényeges tudnivalót megismerhet. Persze mondhattam volna úgy is, hogy bevezetés a zenetörténetbe, hiszen egyfajta módszertant is kínál. A kötet bevezetőjében a szerző nem tagadja: egyfajta tankönyvnek is szánta a művet, de a zenekedvelők is érdeklődéssel lapozhatják.

Igaz, szlovákul íródott, viszont megjelenésénél más magyarok is bábáskodtak: Havasi Péter felelős szerkesztőként, Tomojka Béla grafikai szerkesztőként. Ismerve Horkay Tamás elhivatottságát, aligha kétséges, hogy előbb vagy utóbb napvilágot lát majd a magyar kiadás is. 

Megjelent a Magyar7 2022/32.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.