2021. október 1., 10:00

Tízéves a Magyarság Háza - nagyszabású programsorozat indult Borsiban

Csütörtökön kezdetét vette az idén tíz éves Magyarság Háza születésnapi programsorozata a borsi Rákóczi-kastélyban, Felvidéken.  

Hagyományok Háza
Fotó: Hagyományok Háza

Az október 3-ig tartó kulturális fesztivál első napja a gyerekeké volt, lévén szeptember 30-a minden évben a Magyar Népmese Napja, Benedek Elek születésének évfordulója (százhatvankét éve látta meg a napvilágot Kisbaconban a nagy mesemondó). A Székelyföldi Legendárium, a felvidéki Csavar Színház – Gál Tamás és Kiss Szilvia –, reneszánsz ruhába-öltözés, interaktív zenés alkotó foglalkozás és Izolda népi játékai várták és várják a gyerekeket.

A folytatásban, péntek kora délután nemzetpolitikai kerekasztal lesz kultúra, közösség- és, értékteremtés témakörben, majd fellép a Nagyvárad Táncegyüttes, a vajdasági Phrenia Band, az erdélyi CT Project, a napot pedig Nagy Feró és a Beatrice zárja. Szombaton humor az erdélyi Szomszédnéni Produkciós Irodával, ízes történetek Berecz Andrással, borkóstolás a felvidéki Pandy Csabával, csellókoncert az Ausztriában élő Stéger Endrével, majd majd egymást váltja a színpadon a muravidéki Peter’s pan, az erdélyi No sugar és a felvidéki Rómeó Vérzik. A vasárnap reggeltől estig a családoké. Feledhetetlennek ígérkező órák várnak gyerekekre, szülőkre és nagyszülőkre olyan kiváló mesélők társaságában, mint a vajdasági Jancsi Bohóc Bábszínháza, a felvidéki Kuttyomfitty Társulat, az erdélyi K. Kovács István, vagy éppen a kárpátaljai Gál Natália és Ferenci Attila. A négynapos fesztivált a Gyimesvölgye Férfikórus, a kárpátaljai Credo, a felvidéki Jóvilágvan és az erdélyi Bagossy Brothers Company zárja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.