2024. június 2., 08:40

Népművészeti tábor az Ipoly mentén – tánc, kézműveskedés, íjászat, játék

2024. július 22-e és 26-a között immár tizennegyedik alkalommal fog megvalósulni a Népművészeti tábor az Ipoly mentén elnevezésű rendezvény.

népművészeti tábor
Fotó: Horváth Katalin

A Kisebbségi Kulturális Alap (KultMinor) támogatásával megvalósuló rendezvénynek ezúttal is az ipolyszakállosi alapiskola épülete ad otthont.

A táncolni és kézműveskedni vágyó gyerekek idén Ipoly-menti táncokat tanulhatnak a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes két tagjának, Besze Zsófia és Pásztor Zalán vezetésével. Míg a citerát a Százdi Citeraegyüttes tagja, Ozsvald Szilvia fogja oktatni, a kézműves foglalkozásokat a helyi kézművesek tartják majd; Pesek Gézáné Beáta pedig a bőrözés rejtelmeibe vezeti be a gyerekeket. A zselízi Toportyán íjászklub vezetésével íjászkodásra is lehetőség lesz, de a közös programok sorából a méta és a tábortűz sem marad ki”

– foglalta össze Horváth Katalin táborvezető.

A tábor hagyományaihoz hűen a résztvevők a programok során elsajátított tudásukat egy záróműsor keretei között mutatják be.

A szervezők június végéig várják a jelentkezőket a hokati8@gmail.com e-mail címen, ahol az érdeklődők további információkat és részletes tájékoztatást kérhetnek.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.