Műsorváltozás: A For You énekel majd Galántán

Horváth Szomolai Andrea 2018. május 16., 18:50

Műsorváltozást hirdet a galántai Honismereti Múzeum a Múzeumok Éjszakája című eseményen belül. A neogótikus kastély parkjában szombat este 20:30-kor a népszerű For You a capella énekegyüttes lép fel a már korábban beharangozott Close Harmony Friend együttes helyett.

A For You Öt fiatal énekes, akik úgy döntöttetek egyesítik hangjukat és hangszerek használata nélkül populáris hazai és külföldi slágereket szólaltatnak meg "a capella" stílusban. Az együttes több önálló albumot jelentett meg, videoklipjeiket pedig a YouTube segítségével juttatják el közönségükhöz. Érdekesség, hogy az énekegyüttes magyar ajkú énekesnője Lantos Borbély Katalin a galántai magángimnáziumban végezte tanulmányait, valamint ő a közkedvelt Kicsi Hang együttes aranytorkú lányhangja is. Katalin közösségi oldalán fejezi ki az feletti örömét, hogy újra visszatér gyönyörű gimis éveinek helyszínére és nagyon várja  a találkozást a régi és új arcokkal.

A Galántai Honismereti Múzeum a Múzeumok éjszakája keretén belül A komlótól a sörig című kiállítás megnyitójára is készül.

A nagytapolcsányi Tribecsi Múzeum kiállítását Ondrej Godál mutatja majd be. A kiállítás anyagát a Galántai Honismereti Múzeum dolgozói magyarra is lefordították. A talpalávalót a cseh és szlovák countryt játszó OuKeY együttes húzza.

Danter Izabella néprajzkutató elmondta lapunknak kísérőprogramként sörkóstoló és sörbemutató is lesz a besztercebányai Urpiner sörgyár előadásában.  A söröket ingyen lehet majd kóstolni.

Képgalériánk:

A Múzeumok Éjszakája nagyszabású programpont után a Galánta Honismereti Múzeum gyermeknapra is készül, valamint nyári táborokat szervez. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a napközisek illetve kisiskolások, óvodások számára is közelebb tudják hozni játékos, interaktív formában a kiállításokat.

A Galántai Honismereti Múzeumban június elejével igazgatóváltásra kerül sor. A funkciót Takács Mihály, régész veszi át.

0 HOZZÁSZÓLÁS