2019. december 4., 15:13

Magyar fiúk a Got Talent pozsonyi televíziós döntőjében

Ez év elején, Pozsonyban óriási közönségsiker mellett, a zsűri aranygombbal jutalmazta a Fricska vezetője Papp Gergely Bálint és testvére Papp Máté Bence valamint társaik, Popovics Márk és Szabó Dániel elődöntős produkcióját.  Így egyenes ágon kerültek be a december 7-én tartandó szlovák és cseh televíziós Got Talent döntőjébe.

A hagyományos magyar és Kárpát-medencei néptáncelemeket alkalmazva, most egy egyedülálló produkciót mutatnak be szombaton, a levegőben légtornász eszközön néptáncolnak, majd a színpadon is bizonyítják virtuóz tánctudásukat. A nyáron ebből az új stílusú táncból is világrekordot állítottak fel.

A Fricska Táncegyüttes tagjai a világ leggyorsabb néptáncosai, már 2014-ben megdöntötték az ír stepp táncos Michael Flatley gyorsasági rekordját. 2019-ben pedig mind a négyen túlszárnyalták saját rekordjukat, közülük a leggyorsabb fiú, egy másodperc alatt 45 csapást és koppintást teljesített.

A rekordok és az új, innovatív táncstílus megteremtése mellett a 4 fiú elhivatottan népszerűsíti a Kárpát-medence gazdag néptánchagyományát. Bejárták szinte a fél világot. New York, Peking, Sanghaj, Párizs, Szarajevo, Hamburg, Bern, Rio de Janeiro után Londonban a Buckingham palotában is táncoltak és kezet foghattak az angol királynővel Károly herceg születésnapján. 

Küldetésüknek érzik, hogy a fiatalok széles tömegei számára közelebb hozzák a néptáncban rejlő dinamikát úgy, hogy közben különleges élménnyel ajándékozzák meg a nézőket. Jövő évtől iskolát szerveznek, hogy népszerűsítsék az általuk létre hozott szellemi értékeket.

Ha december 7-én, szombaton Pozsonyban megnyerik a versenyt az elnyert díjat a RitmusAkadémia felállítására fordítják.

Amennyiben tetszeni fog a Fricska Táncegyüttes műsora, kérjük, leadott szavazataikkal segítsék sikerüket.

További infó: Fricska Táncegyüttes  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.