Kerekerdő mélyén - Cigány mesekönyv zenével, online

2021. március 21., 11:20
Kaszmán Zoltán

A csatai Romane Jile Polgári Társulás 2006-ban megjelent Kerekerdő mélyén című mesegyűjteménye 2021. március 20-án a virtuális térben is elérhetővé vált. Az id. Babindák István által írt cigány mesékhez fia, ifj. Babindák István szerzett zenét.

Egy olyan mesevilágba szeretnélek invitálni benneteket, amiben egymás mellett elfér minden gyermek. Ezek a dolgok fontosak minden ember számára, éppúgy számotokra, mint a felnőttek számára. De mi, felnőttek sokszor ezeket a dolgokat nem vesszük észre. Pedig a mese egyenlő a boldog gyermekévekkel, ahol a rosszat legyőzi a jó, s ahol csupaszív barátságok kötődhetnek. Hiszem azt, hogy az emberi szeretet a legerősebb a világon, még ha naponta szembesülünk is hiányával”

– fogalmazta meg a köszöntőben a mesekönyv történeteinek írója, id. Babindák István.

A mesemondók között feltűnnek a Babindák Ernő vezette csatai Lakatos Menyhért Tanoda növendékei, így Balogh Lajos, Babindák Jázmin, Bartos András, Szalai Michaela, Babindák Szilvia, Sárközi Szilvia Jolán, Bartos Nóra, Balogh Roderik, Farkas Gábor és Bartos Éva is.

A Decibel Stúdióban készült felvételeken Gáspár Jolán, valamint a dalokat szerző és hangszerelő ifj. Babindák István énekel; nagybőgőn Farkas Mátyás közreműködik.

A lemez a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával jött létre.

A Kerekerdő mélyén zenés meséi CD-n is megjelentek, de a vidámságot hozó cigányprímásról, a karácsonyi malacról vagy éppen a teknővájó cigányról szóló történetek ide kattintva online is meghallgathatóak.