Folynak a 6. Magyar Majális előkészületei Dunaszerdahelyen

Szabados Kati 2019. január 31., 17:09

A nagyszabású kulturális rendezvényt idén kétnaposra tervezik. Bugár György, Dunaszerdahely város önkormányzati képviselője elárult néhány részletet a tervezett programról.

5. Magyar Majális, 2018 Fotó: Szabados Kati

A 2019-es, immár 6. Magyar Majális szervezője Dunaszerdahely város önkormányzata, társszervezője a Csemadok. A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Bugár György önkormányzati képviselő, a Magyarok Szövetségének felvidéki elöljárója, aki az eddigi Magyar Majálisoknak is a főszervezői közé tartozott. Őt kérdeztük az idei rendezvény előkészületeiről.

Újra bevonják a fiatalokat  

A Csemadok Ifjúsági Tanácsa idén is bekapcsolódik a Magyar Majális szervezési munkálataiba és segítenek majd a lebonyolításban is. Bugár György elmondta, hogy megszólította Dunaszerdahely diákpolgármesterét, Nagy Pétert, a Vámbéry Ármin Gimnázium végzős diákját is, vegyen részt a szervezésben. A cél, hogy a fiatal Csemadok tagok mellett a város ifjúságát is bevonják a kulturális munkába.

5. Magyar Majális, 2018 Fotó: Szabados Kati

„Természetesen a járás Csemadok alapszervezetei is kiveszik a részüket” – folytatta a főszervező. „Most zajlanak az évzáró gyűlések, mindegyik alapszervezetet tájékoztatjuk és felkérjük, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek. Sikerrel, mert már a járás több alapszervezete is jelezte segítő szándékát.”

Idén kétnapos lesz a Magyar Majális

Ebben az évben május 3-án és 4-én valósul meg a rendezvény, ahogy eddig, most is a városi szabadidőparkban.

Idén is nagyon gazdag program várja az érdeklődőket. A Csemadok ifjúsági és szórványprogramja már tavaly is kiemelt szerepet kapott a rendezvényen, így lesz ez idén is.

5. Magyar Majális, 2018 Fotó: Szabados Kati

„Jön egész Zoboralja, a hagyományőrző és más kulturális csoportok, valamint több polgári társulás is arról a vidékről” – mondta Bugár György és hozzátette, hogy a városban és a régióban működő polgári társulások is helyet kapnak az akción. Lesznek vendégek Martosról és a cserkészek is képviseltetik magukat, ugyanúgy a régió Csemadok alapszervezeteinek a csoportjai és az ifjúsági csoportok is.

A Magyar Majális regionális szintű kulturális rendezvény

„A Magyar Majálisnak Dunaszerdahely ad otthont, mégsem mondható kifejezetten városi akciónak” – magyarázta a főszervező. „A város nagyon nagy mértékben támogatja a rendezvény megvalósulását, viszont nemcsak a dunaszerdahelyieket, hanem az egész járás és a tágabb régió magyar közönségét várjuk. A szervezők és segítők között is lesznek sokan, akik a járás más településeiről jönnek."

Képgalériánk:
5. Magyar Majális, 2018 Fotó: Szabados Kati

0 HOZZÁSZÓLÁS