2021. október 10., 12:23

Felhívást tett közzé a kormányhivatal az oroszvári kastély felújítására

A nemzeti kulturális örökség részeként számontartott oroszvári kastély helyreállítására vállalkozók ajánlatot és javaslatot tehetnek a felújítási munkálatok technológiai megoldásaira, jelentette ki a felhívás közzététele előtt a kormányhivatal vezetője, Július Jakab.

Oroszvári kastély
Fotó: TASR

Jakab szerint még az év vége előtt sor kerülhet az ajánlatok szakbizottság általi elbírálására és a jelöltekkel való megbeszélésekre az egyes projektekről, valamint a technológiai megoldásokra vonatkozó javaslataikról.

Feltételezéseink szerint jövő március táján lesznek a jelentkezők felszólítva a végleges ajánlataik benyújtására, beleértve az árajánlatot is”

– fűzte hozzá a kormányhivatal vezetője. Jakab hangsúlyozta, hogy a közbeszerzések lehető legnagyobb átláthatóságának biztosítása érdekében a szakértők mellett a nem kormányzati szektor képviselői is jelen lesznek már az ajánlatok első értékelése során is. A hivatal már júniusban bejelentette, hogy külön megfigyelői csoportot hoz létre a közbeszerzésekhez, és ebbe a csoportba meghívta a Transparency International Slovakia és az Állítsuk meg a korrupciót alapítvány képviselőit is.

A hivatalvezető szerint a szerződés aláírására jövő májusban kerülhet sor, és ezt követően elkezdődhetnek a felújítási munkálatok is,

hozzáfűzte azonban, a közbeszerzések időtartamát nem lehet előre pontosan megbecsülni, számítani kell ugyanis a kifogástételek lehetőségével is, ami meghosszabbítja a közbeszerzés folyamatát.

Az oroszvári kastély és a körülötte lévő terület felújításának költségeit mintegy 71 millió 352 ezer euróra becsülik áfa nélkül. Az erre irányuló javaslatot még 2019. december közepén hagyta jóvá a kormány. A felújítás célja az épület helyreállítása, hogy az reprezentatív célokra is felhasználható, valamint a nyilvánosság számára is hozzáférhető legyen.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.