2019. április 5., 14:47

A roma kultúrát népszerűsítették Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

A dunaszerdahelyi NFG klubban második alkalommal szerveztek romaestet, amellyel a cigány kultúra értékeire kívánták irányítani a figyelmet. A roma kutúra évszázadok óta szerves részét képezi a magyar kultúrának, hiszen a két közösség együtt él a falvakban és a városokban, így kölcsönösen hatottak egymás kultúrájára. A Múzsa stábja is fogatott a klubesten, ebből mutatunk most egy kis ízelítőt.

A roma és magyar közösség évszázadok óta közösen alakítja a Kárpát-medence népi kultúráját. Cigány muzsikusok nélkül elképzelhetetlen lett volna egy táncos mulatság, így a magyar népzeneként ismert muzsikát jórészt cigány zenészek játszották és örökítették át a mai néphagyomány számára. Természetesen az autentikus roma zene és kultúra más elemekre épül, így el is különül a hagyományos magyar kultúrától, de ettől függetlenül ez is a magyar kulturális örökség részét képezi.

Ezekre a közös értékere és hagyományokra igyekezett ráirányítani a figyelmet a dunaszerdahelyi NFG klubban bemutatott roma est, amely szeleteket mutatott ebből az örökségből. A múzsa legújabb műsorában ebből adunk egy kis ízelítőt. Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.