2019. szeptember 30., 16:17

A Pajtabanda nagy öröme - elkészült az új színpad

A Megyer Táncegyüttes nagy örömmel avatta fel az új pajtaszínpadot, amelyet pályázati pénzből, saját kezűleg építettek fel. Az átadóra szeptember 28-án került sor az épülő folklórközpont kertjében. A pajtaszínpad építéséről és az átadóról Mészáros Magdi, a táncegyüttes vezetője tájékoztatta portálunkat.

Pajtaszínpad
Médialapozó
Fotó: LKfoto

A VÚB Alapítvány által meghirdetett közösségi pályázat keretén belül a SERMO POPULA Polgári Társulás tavaly 7063 szavazattal megnyerte a Pajtaszínpad felépítésére a 10 000 eurót.

Ezért a pénzért küzdött a nagymegyeri és csilizradványi Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes, az Apró Megyer Gyermek Néptáncegyüttes és a felnőtt Megyer Táncegyüttes 100 tagja. Nem hiába, hiszen nemcsak Nagyszombat megyében lettek az elsők, hanem országos győztesei is  ők lettek a pályázatnak.

Fotó:  LKfoto

Ősszefogott a Pajtabanda

A pajtaszínpadot a táncosok és azok szülei – a Pajtabanda - saját kezűleg építették fel, ezzel is bizonyítva az összetartozásukat és odaadásukat. Ennek a pajtaszínpadnak az átadására került sor hétvégén, 2019. szeptember 28-án az épülő folklórközpont kertjében. Az átadó a Nagyszombat megye participatív költségvetéséből elnyert Táncoló pajtaszínpad (Nech stodola tancom žije) nevű projektnek köszönhetően valósult meg.

Fotó:  LKfoto

Tánccal avatták fel igazán a színpadot

A hivatalos átadón Lajtos Krisztián, a SERMO POPULA PT elnöke köszöntötte a vendégeket, akik az esős idő ellenére is szép számban összejöttek. A szalag hivatalos átvágását Lajtos Krisztián mellett Soóky Marián, Nagyszombat megye képviselője, továbbá Pongrácz Kálmán, a városi önkormányzat kultúrbizottságának elnöke, Csicsay Földes Éva, a Janiga József Művészeti Alapiskola igazgatónője, valamint Mészáros Magdi együttesvezető vállalta. Ezt követte a néptáncosok fergeteges műsora. A táncos lábak avatták fel csak igazán a színpadot!

Fotó:  LKfoto

 A Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően a pajtaszínpad talajára balettszőnyeg is került.  A színpadon kívül a folklórközpont kertje is megújult, megszépült, fák, bokrok és virágok borítják. A kert rendbetételéhez hozzájárult a Tesco üzletlánc által meghirdetett Önök döntenek, mi segítünk (Vy rozhodujete, my pomáhame) elnevezésű pályázatban elnyert 1. helyezés, valamint a Nadácia SPP Alapítvány nyertes pályázata is.

Fotó:  LKfoto

A pajtaszínpad megépítése a folklórközpont létrehozásának az első lépcsőfoka volt, hiszen a Megyer Táncegyüttes nagy álma egy igazi saját otthon felépítése a nagy néptáncos család részére, ahol próbaterem és raktárhelység is helyet talál, mert az egyre növekvő létszámú gyermekcsoportok igencsak szűkösen férnek el a városi művelődési központ próbatermében. 

Pajtaszínpad
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.