2023. április 22., 11:37

Obi-Wan Kenobi

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

gabor-obi-wan-kenobi.jpg

A Star Wars sorozatok közül az Obi-Wan Kenobiról szóló történetet vártam a legjobban. Nemcsak azért, mert az egész Star Wars világában Obi-Wan Kenobi – akit Ewan McGregor játszik – a kedvenc karakterem, hanem azért, mert a tavaly készült filmsorozat újra visszahozza a Star Wars első trilógiájának mindkét meghatározó szereplőjét: Anakin Skywalkert és Obi-Wan Kenobit.

Anakin Skywalker Obi-Wan Kenobi tanítványa volt, de később engedett a kísértésnek és átállt a sötét oldalra. A galaxisban a sithek vették át az uralmat, a jedik pedig száműzetésbe kényszerültek. Obi-Wan Kenobi is kénytelen volt visszavonulni, ám tíz évvel később, amikor a történet játszódik, meg kell szakítania remeteéletét, hiszen segítségül hívják egy fontos feladatra. Ám Kenobi nem tudja, hogy az útja során újra szembe kell néznie legnagyobb kudarcával, az egyik legjobb barátja és tanítványa, Anakin Skywalker bukásával, aki Dart Vaderré változott.

Megjelent a MAGYAR7 16. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.