2019. november 16., 08:37

Magyar filmnapok Kassa megyében

Újabb állomásához érkezett a Magyarország kassai főkonzulátusa által szervezett Kassa Megyei Őszi Magyar Filmnapok, amelynek keretében ezúttal Várhosszúéten tekinthette meg a közönség A tizedes meg a többiek című filmet.

kassa-megyei-oszi-magyar-filmnapok--varhosszuret
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergő

A tizedes meg a többiek című fekete-fehér filmvígjátékot Keleti Márton rendezte, 1965-ben mutatták be, s a legsikeresebb magyar vígjátékok közé tartozik. Most a várhosszúréti közönség is megtekinthette a helyi Buzgó Közösségi Házban, a Kassa Megyei Őszi Magyar Filmnapok keretében.

 

Fotó:  Fábián Gergő

A programsorozatnak nyolc állomása van.
Kassán vette kezdetét, jártak már a Bodrogközben, most Gömörben, illetve ellátogatnak még az Ung-vidékre, valamint visszatérnek a Bodrogközbe és Kassára.

A szervezők reményei szerint a filmnapok jövőre is folytatódnak majd.

Nagy György megyei képviselő, a Gömöri Kézművesek Társulásának elnöke kiemelte, a rendezvénynek otthont adó kultúrház 1928-ban épült, ez volt a Rozsnyói járás első igazi kultúrháza, súgólyukkal ellátott színpaddal. Az 50-es években mozi működött benne. Mint mondta, közösségi ház volt, s ezt a funkcióját szeretnék visszaállítani a fokozatosan helyreállított épületnek.

Simon Lívia és Nagy György
Fotó:  Fábián Gergő
Simon Lívia és Nagy György

Szeretnénk itt Várhosszúréten nemcsak a kézművességet népszerűsíteni, kórustalálkozókat, koncerteket szervezni, de ilyen közösségi élményt adó estéket is. Jönnek a hosszú téli esték, szeretnénk író-olvasó találkozókat, színházi előadásokat, énekkari fellépéseket szervezni

– sorolta Nagy György hozzátéve, a Gömöri Kézművesek Társulása együttműködik a helyi Csemadok alapszervezettel és az Exit ifjúsági szervezettel azzal a céllal, hogy a közösség tovább épüljön.

Fotó:  Fábián Gergő

kassa-megyei-oszi-magyar-filmnapok--varhosszuret
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.