2020. december 7., 15:40

Magyar filmestek Kassán

Magyar filmesteket tartanak 2020. december 7-én és 8-án a kassai Úsmev moziban Magyarország kassai főkonzulátusa és a Kassai Polgári Klub rendezésében. A filmvetítések ingyenesek.

2020. december 7-én 19 órától a Kassai Polgári Klub szervezésében kerül bemutatásra A beszélő köntös című film, amelynek szlovák nyelvű feliratát Magyarország Kassai Főkonzulátusa biztosította. Az 1941-ben készült, részben színes, magyar történelmi filmet Radványi Géza rendezte Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján. Ez volt az első magyar film, amelynek egyes kültéri jelenetei Agfacolor színes eljárással készültek.

Magyarország Kassai Főkonzulátusának szervezésében 2020. december 8-án két filmmel kedveskednek az érdeklődőknek. 17:00-tól a Macskafogó című film kerül vetítésre. Nepp József forgatókönyvíró és Ternovszky Béla rendező 1986-ban bemutatott és kultusszá vált animációs filmje a mai napig elvarázsolja a közönséget a macskák és egerek között zajló örökös, de modernizált gengszterháborújának történetével.

image003_01.jpg

19:00-tól a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmre várják a nézőket. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

image005_01.jpg
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.