Zséda készülő lemezéről és az alkotásról

Zsebik Ildikó 2019. július 20., 16:33

Zsédenyi Adrienn,  művésznevén Zséda az egykori ‎Cotton Club Singers‎ tagjaként kezdte énekesnői pályáját, ám 2001-ben kilépett a formációból, és azóta jelentős szólókarriert mondhat magáénak. Különleges jelensége ő a magyar könnyűzenének, hiszen megingathatatlan igényesség jellemzi az egész pályáját. Július 26-án a Várkert Bazárban ad koncertet, ahol Charlie lesz a vendége. Hogyan készül egy előadó a koncertjére? –kérdezték tőle a minap.

Fotó: Google.hu

–Van  egy kész műsorom, amelyet 2 évvel ezelőtt újítottunk meg, s ebbe illesztem bele az új dalokat. A régi nagy slágerek mellett szeretem az újakat is tesztelgetni, működnek-e. Közel 25 éves énekesi múltam ellenére még mindig alkotói fázisban vagyok. Készül új lemezem. A dalok már  kidolgozás alatt vannak, a szövegírás épp most zajlik. Általában  3-4 év telik el odáig, hogy összegyűlik egy új lemezre való mondanivalóm. A dallamok születnek meg hamarabb, a szöveggel több a munka, mert azt szeretném, hogy az olyan legyen, amely beleszól az emberek életébe, ami ott van velük. Ez ad inspirációt.

Sajnos, Magyarországon nem tudom az új dalokat klubokban tesztelni, ahogyan azt a világsztárok teszik, ezért azoknak az embereknek az érzéseire hagyatkozom, akik véleménye fontos számomra. Nem mindig jön be a megérzésem, de általában igen.

Képgalériánk:
Fotó: Google.hu

Új lemezemen  Jamie Winchester-rel kezdtem el dolgozni, majd társult hozzánk  Rakonczai Viktor és Létray Ákos is. Szigorúan végigkövetem az alkotás folyamatát. Vannak dallamfoszlányok, amelyekbe azonnal  beleszeretek. Az viszont kizárt, hogy az  elkészült  dal nem tessen valamennyiünknek.

Ami egy adott dal  szövegét illeti,  van egy vízióm, megvannak a kulcsszavaim, mondataim, és ezekhez megkeresem azt az embert, akinek stílusa, világa hasonló a mondanivaló világához. Szövegeimet általában Geszti Péter, Balla Attila, Pajor Tamás írja. Számomra nem az a fontos, hogy én legyek a szövegíró, hanem  az, hogy remekmű szülessen! Legyen benne költészet, sok ember lássa bele a dalba saját életét! Nem műfaj szerint válogatok, mert szerintem csak jó és rossz zene létezik. Az a jó zene, amely  rám is hatással van, amit másoknak is szeretnék megmutatni. Az nem fordulhat elő, hogy olyan dalt engedjek ki a kezemből, amelyet jobban is meg tudtam volna csinálni. Az is fontos, hogy amit elképzeltem, az valósággá váljék, megszólaljék. Folyton attól félek: mi lesz, ha egy-egy  jó ötlet másnak is eszébe jut.

0 HOZZÁSZÓLÁS