2022. június 23., 14:00

Zenei kiválóságokkal és nagyszerű borászatokkal jelentkezik idén is a Komáromi Jazzpiknik

A tavalyi nagy siker után idén is nagyszerű zenei felhozatallal, ízletes borokkal és borítékolhatóan fergeteges hangulattal várja az érdeklődőket a II. Komáromi Jazzpiknik a komáromi Tiszti Pavilon patinás falai között június 24-én és 25-én!

jazz komedia

Mutatjuk a zenei színpad programját:

június 24., péntek:
18:00 - Farkas Árpi Trió
20:00 - Sárik Péter Trió & Falusi Mariann
22:00 - Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duó
június 25., szombat:
18:00 - Peter Adamo
20:00 - Sipos Dávid Quartett
22:00 - Garami Funky Staff
00:00 - DJ. Dilemma

JEGYINFO:
Napijegy: 9 €
Fesztiváljegy (két napos): 15 €
Jegyeiről a helyszínen gondoskodhat – elővételes jegyvásárlás ezúttal nem lehetséges.

A II. Komáromi Jazzpiknik borászairól pár mondatban...

BOTT PINCÉSZET – Bodó Judit (Tokaj)

„A természet közelségében megtanultunk felelősséget vállalni, hosszú távra tervezni, dönteni.”

Bodó Judit úgy vált a „Borászok borászává”, hogy nem volt borászati-szőlészeti előélete. A mesterséggel Dél-Tirolban kezdett ismerkedni, ahol kis családi pincészetekben sikerült ellesnie a borászat fortélyait. Férjével a 2000-es évek elején telepedtek meg Tokajban – a szenvedélyükké vált a „szőlőmívesség” és a borkészítés. Jelenleg egy négy hektárt is meghaladó területet művelnek, négy különböző dűlőben - Tokajban, Tarcalon, Olaszliszkán és Erdőbénye határában.

„Birtokot álmodunk, szőlészkedünk, borászkodunk, közösséget építünk – mindehhez a bor eszközként szolgál. A szőlőben vegyszereket nem használunk, a borok spontán, tölgyfa hordóban erjednek. A legjobb minőségre való törekvés abban segít, hogy az egy értékrendet követő embereket magunk köré gyűjtsük, és együtt munkálkodjunk egy több száz éves borvidék sikeres jövőjén.”

BOTT PINCÉSZET – Bott Frigyes (Muzsla)

 „Közel tíz hektár szőlőterületünket műveljük Dél-Szlovákiában, a Garam-mentén, 250 méter tengerszint feletti magasságban a muzslai hegyen. Ez a történelmi borvidék a Garam és a Duna által bezárt háromszög földrajzi középpontjában fekvő muzslai dombok déli oldalán található, mely az esztergomi bazilika egykori szőlőskertje volt. Borainkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy borvidékünket, tágabb értelemben Közép-Európát, mielőbb felfedezzék az igényes borfogyasztók a világ minden tájáról, ezért a szőlőt biodinamikus szemlélettel műveljük, borainkat pedig tradicionális módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül, fahordókban és amfórákban spontán erjesztjük majd seprűn érleljük. Nagy hangsúlyt fektetünk borvidékünk hagyományos fajtáira mint a furmint, hárslevelű, olaszrizling, juhfark, kékfrankos és a kadarka. Világfajták közül pedig a rajnai rizlingen és a pinot noir-on van a hangsúly.”

MÁTYÁS CSALÁDI BORÁSZAT – Mátyás András (Kisújfalu)

„Jobb, amit a természet visz végbe, mint ami mesterségesen készül.” Cicero

„Habár pincészetünk első palackozott tételei a 2005-ös évjáratból kerültek forgalomba, borkészítéssel ennél jóval régebb óta foglalkozik családunk. Ahogy Kisújfalun minden családnak, kezdetben nekünk is csak egy kis ültetvényünk volt, melyről évről évre saját szükségleteinket kielégítő mennyiségű bort készítettünk. Ez az ültetvény, ahogy a hozzá tartozó kis pince is, családi örökség volt, éppúgy, ahogy a bor szeretete is.”

KASNYIK BORÁSZAT – Kasnyik Tamás és Gábor (Kürt)

„Autenitikus borok, melyek magukba zárják szőlőhegyeink valódi értékeit!“

A komáromi Jazzpikniken megkóstolhatja a kürti Kasnyik Borászat borait is! A Kasnyik fivérek nem a nagyüzemi termelés mellett tették le a voksukat: odafigyelve a kürti szőlőhegy természeti adottságaira, törekedve a természet egyensúlyának maximális fenntartására, a lehető legkevesebb külső behatással művelik ültetvényeinket és termelik szőlőiket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.