Wolf Kati kedd este bemutatkozik az Eurovízós Dalfesztiválon

2011. május 10., 16:29
DÜSSELDORF. Wolf Kati, az X-Faktor verseny döntőse képviselte Magyarországot és a Magyar Televíziót az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a februárban nagy sikerrel debütált Szerelem, miért múlsz? című dallal. Wolf Kati dalát a Rakonczai Viktor– Rácz Gergő– Geszti Péter alkotói hármas szerezte.

Az MTV 2011-ben belső válogatáson választotta ki azt a dalt, amely a magyar köztévét képviseli az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége 1956 óta minden évben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválján.

Várkonyi Attila projektvezető a döntés folyamatáról beszélve elmondta, soha olyan társadalmi összefogást és támogatást nem tapasztaltak korábban, mint Kati esetében. Százszámra kapták a leveleket a nézőktől, és a külföldi rajongóktól, akik a dal első nyilvános elhangzása után azonnal jelezték, hogy ezt a számot szeretnék a versenyre küldeni. „Így az a szerencsés helyzet állt elő”, tette hozzá a DJ-ként is ismert televíziós, „hogy mind a magyar és nemzetközi közönség, mind a zenei szakma kiállt egy dal mögött, amely lényegesen megkönnyítette a döntésünket.”

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Szerelem, miért múlsz? kicsit visszaidézi a 80-as évek diszkózenéjét, amelyben felnőttem, és amit imádok, viszont modern hangszerelése teljesen maivá teszi. Ez a dal valóban visszaadja mindazt, ami én vagyok, teljesen magaménak érzem, így óriási öröm, hogy a közönség is szereti! Bízom abban, hogy Európa is szeretettel fogadja, és a dalfesztivál 100 milliós nézőközönségének legalább annyira tetszik majd, mint a magyaroknak”,– mondja Wolf Kati.

A dal háromperces változatát angolul és magyarul adja elő Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztivál május 10-i első elődöntőjében. Az énekesnő valószínűleg nagyon jó esélyekkel indul, az esélylatolgatások szerint a mezőny első harmadában is végezhet. A dal nemcsak a német rádióhallgatókat bűvölte el, hanem számos eurovíziós előszavazáson vezet és sok ország szavazói éppen ezt tették az első helyre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A versenyen résztvevő 43 ország előadói az idén is előbb két elődöntőben állnak színpadra, a 19-19 elődöntős országból tíz-tíz juthat tovább a nézők és a nemzeti szakmai zsűrik összesített szavazatai alapján, ahol az „Öt Naggyal” együtt huszonöt dal versenyez a fődíjért.

Szlovákiát a TWiiNS duót alkotó testvérpár, Veronika és Daniela képviseli az Im Still Alive számmal. Õk május 12-én állnak színpadra.

Kövesse facebook oldalunkat is!