2018. június 8., 08:14

Virtuózok - Ma rendezik a Finálét

Ma rendezik a Virtuózok, a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsorának Fináléját, amelyben a három virtuóz versenyző mellett különleges extra produkciókat is láthat a közönség.

201705270751270.virt16.jpg

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán 19 óra 30 perctől élőben jelentkező műsorban derül ki, hogy Balázs-Piri Soma (zongora), Beke Márk (harsona) és Ninh Duc Hoang Long (magánének) közül ki lesz a Virtuózok negyedik szériájának abszolút győztese.

A Fináléba jutott három produkció közül már kizárólag a közönség választja ki a Virtuózok abszolút győztesét. Szavazni a műsor fináléjának végéig lehet az alapdíjas +36-20/30/70-4422-999-es számokon sms-ben, valamint az ingyenes MédiaKlikk Plusz applikáció használatával.

A Virtuózok fődíjasa az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban, valamint egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap. A Fináléban ezen kívül több különdíjat is kiosztanak és az is kiderül, ki lett a Közönségkedvenc.

A műsorban három különleges produkciót is láthatnak a nézők: elsőként egy különleges cimbalomkettőst, Balogh Kálmán és Lukács Miklós duóját láthatják a nézők, majd közösen áll színpadra A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese, Kristóf Réka és a tavalyi Fölszállott a páva műsor egyik nyertese, a Pósfa zenekar. A Finálé harmadik extra produkciójaként Robert Lloyd, az egyik legnagyobb angol basszus lép fel.

A zsűri tagja Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.