2018. május 11., 09:15

Virtuózok: ma a Tinik korcsoportjának elődöntőjét láthatják a nézők

A Virtuózok 4. évadában először a Tinik korcsoportjának elődöntőjét láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán.

201705270751270.virt16.jpg

A ma 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban kilenc tehetség: Beke Márk (harsona), Urbán Benjámin (zongora), Fazakas Tamás (magánének), Bencze Máté (szaxofon), Pethő Rebeka (fuvola), Kiss Péter (harmonika), Varga Mária Kinga (fagott), Szabó Ágoston (magánének) és Temesvári Bence (cselló) adja elő produkcióját a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében. A fennállásának 55. évfordulóját idén ünneplő együttest Kovács László Liszt-díjas karmester, Kiváló Művész vezényli.

Az elődöntőből hárman jutnak a döntőbe. A versenyzők a műsor meglepetés-vendégével egy különleges látványvilágú produkciót is előadnak.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.
A nézők a műsor után szavazhatnak a kilenc versenyző közül kedvencükre a MédiaKlikk Plusz applikáción keresztül kedd éjfélig.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám. Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.
A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.