2018. május 25., 08:20

Virtuózok: ma a Nagyok korcsoportjának elődöntőjét láthatják a nézők

A Virtuózok 4. évadában ma a Nagyok korcsoportjának elődöntőjét láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán.

201705270753270.virt03.jpg

A ma 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban kilenc tehetség: Nagy Torma Krisztina (harmonika), Kászoni Annamária (magánének), Győri András (oboa), Ninh Duc Hoang Long (magánének), Hart Gábor (gitár), Szabó Réka (magánének), Fekete Tamás (zongora), Havár-Ferenczy Anna Vivien (magánének) és Bánkövi Bence (cselló) adja elő produkcióját a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében. A fennállásának 55. évfordulóját idén ünneplő együttest Kovács László Liszt-díjas karmester vezényli.

Az elődöntőből hárman jutnak a döntőbe. A versenyzők a műsor meglepetés-vendégével egy különleges produkciót is előadnak.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.
A nézők a műsor után szavazhatnak a kilenc versenyző közül kedvencükre a MédiaKlikk Plusz applikáción keresztül kedd éjfélig.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám. Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.