Újra tíz felejthetetlen nap Tokaj-Hegyalján

Zsebik Ildikó 2019. augusztus 04., 18:47

Ez a szlogenje az idén augusztus 9-én kezdődő és 18- áig tartó XXVIII. Zempléni Fesztiválnak, amelyet anno a Liszt Ferenc Kamarazenekar hozott létre. 10 nap alatt 68 program 40 helyszínen zajlik majd, bekapcsolva szinte az egész Zemplént a rendezvénybe. Legtöbb programnak a négy város ad majd otthont: Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj, de vannak olyan falvak is, konkrétan Mád, Tolcsva és Tarcal, ahol kora délutántól késő estig, tehát egy jó fél napon át tart majd a műsor. A többi települést ún. kirándulókoncertek keretében vonják be a rendezvénybe.

A fesztivál logoja Fotó: Google

Bár a fesztivál továbbra is elsősorban komolyzenei koncertek fesztiválja, fontos szerepet játszik benne a dzsessz is. Sőt a társművészetek is felvonulnak, mint a táncművészet, az irodalom és a képzőművészet. A helyszínek többsége csak 100-120 embert képes fogadni, ezért a fesztivál igazgatója, Turjányi Miklós azt ajánlja minden érdeklődőnek, hogy minél előbb váltsa meg jegyét –akár online is-- a www.zemplenifesztival.hu oldalon.

Képgalériánk:
A fesztiváligazgató: Turjányi Miklós Fotó: Google

Ha mindenütt teltházasok lesznek, akkor mintegy 15-16 000 nézőt látnak vendégül a szervezők. Az igazgató úr azt is elmondta, hogy a fesztivál idején az alapító Liszt Ferenc Kamarazenekar a Rákóczi Emlékév kapcsán Kassán a Rodostói ház udvarán is ad koncertet, illetve a nyitókoncerten felhangzik Berlioz híres Rákóczi indulója is.

Ha Tokaj-Hegyalja, akkor a borról sem szabad megfeledkezni. A fesztivál a borászokkal is kapcsolatot tart fenn, s mert a vidék borászatai egyre  fejlődnek, a szervezők jó szívvel ajánlják a tokaji borok kóstolóját is.

Aki pedig nem érti, csak élvezi a zenét, annak figyelmébe ajánljuk Hollerung Gábort, a Zempléni Fesztivál művészeti vezetőjét, aki az Örömóda 4. tételét elemzi majd hallgatóságának, azt követően pedig a teljes művet bemutatják.

A nyitókoncert helyszíne Fotó: Google


 

0 HOZZÁSZÓLÁS