2021. június 30., 18:45

Újra csendült a magyar nóta: a műfaj legnagyobb sztárjai léptek fel Nagyfödémesen - VIDEÓVAL

Hosszú kényszerszünet után újra felcsendülhetett a magyar nóta a Mátyusföldön. A nyolcszáz éves Nagyfödémes falu nyolcnapos jubileumi rendezvénysorozatának keretén belül rendezték meg a IV. Csendül a Nóta Nagyfödémesi Nótaestet.

Csendül a nóta
Galéria
+8 kép a galériában

Nagyfödémes főterén, a szabadtéri színpadon rendezték meg Nagyszombat megye támogatásával a Slezák Erika nótaénekes által megálmodott Csendül a nóta nótaestet, immár negyedik alkalommal. A nótaest műsorvezetője a régióban nagy népszerűségnek örvendő rádiós személyiség, Bodri Eleonóra volt.

Csendül a nóta
Bodri Eleonóra

A Mátyusföldön a magyar nóta a magyar nemzet egyik legtisztább kincse, őszinte hangon szól a magyar ember öröméről és bánatáról, a szerelemről, az elmúlásról.

A nagyfödémesi közönség ismét bizonyította, hogy méltón tudja befogadni ezt a magyar nemzeti unikumot, szeretettel köszöntötték a színpadon a nagyszerű előadókat, akiket a budapesti Hálózat a kultúráért, a művészetért egyesület cigányzenekara kísért, Fehér Gyula prímás vezetésével.

Csendül a nóta
Nagy Attila, gímesi nótaénekes és a zenekar

A rendezvényen színpadra lépett a kedvelt mátyusföldi aranykoszorús nótaénekesek többsége, Slezák Erika, Cséalvay Zsolt, Jalsovszky Mónika. A zoboralji Gímest Nagy Attila, a Gímesi Nótaest főszervezője, aranykoszorús minősítésű nótaénekes képviselte. Szeredy Krisztina, a Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztjével kitüntetett énekművész, operettprimadonna ezúttal is elvarázsolta a közönséget, víg kedélyű és hamisítatlan művészi előadásával. A nagyfödémesi színpadon debütált a nótaénekesek közt az alig tizennégy éves nagyjányoki Zavarcsík Michaela , akit a színpadon a csengő hangú Ladacsi Mónika, operaénekes követett, életének szintén gyerekkora óta része a zene, a magyar nóta szeretete.

A háromórás műsort a magyar nóta királya, a „Nótacsászár”, Bokor János zárta, aki az elmúlt harminc évben nagy nevet szerzett magának a magyar nóta műfajában.

Csendül a nóta
Bokor János és Szeredy Krisztina duettje

A nótaest keretében keresztelték meg Slezák Erika újonnan elkészült hanghordozóját is, amelyen a magyar nóta gyöngyszemei csendülnek fel a mátyusföldi énekesnő és nótapartnere Cséfalvay Zsolt előadásában. A CD „keresztanyja” Szeredy Krisztina, aki a zenei munkálatokat és a nóták hangzását felügyelte árgus szemmel, keresztapja pedig a fő támogató, Szabó János bácsi.

Hallgasson bele Ön is a nagyfödémesi Csendül a nóta dalaiba:

Cséplő Ákos: Csendül a nóta Nagyfödémes

 

Csendül a nóta
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.