2020. január 9., 11:03

Újévi hangverseny Ipolyságon

2020. január 12-én az ipolysági városháza színháztermében ad újévi koncertet a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar.

Médialapozó
Fotó: Vác Civitas Szimfonikus Zenekar

Január 4-i váci és január 5-i szobi fellépése után ezúttal Ipolyságra látogat a 2014 decemberétől működő együttes. A 18 órakor kezdődő koncert során az Operaház szólistái, Kriszta Kinga és Horváth István énekelnek szólót. Vezényel a zenekar alapító karmestere, Sándor Bence.

Jegyek az ipolysági Turisztikai Információs Irodában 7 euróért vásárolhatóak.

A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar 2014 decemberében lépett először a nyilvánosság elé. Az alapítást Vác város vezetése kezdeményezte, és felkérte Sándor Bencét egy szimfonikus zenekar megalapítására és vezetésére. A zenekar célja a város és a régió kulturális életének fellendítése komolyzenei koncerteken keresztül, külföldi vendégszereplések szervezése, külföldi előadóművészekkel való együttműködés, a magyar komolyzene értékeinek széles körű megismertetése és terjesztése. Fontos célkitűzés a zenekar műsorpolitikájában, hogy minél színesebb repertoárt szólaltasson meg a közönség előtt. A kifejezetten szimfonikus zenekarra íródott művektől kezdve, az oratórikus műveken, versenyműveken át, énekes és hangszeres szólistákkal karöltve megismertesse a hallgatóságot a szimfonikus repertoár nyújtotta lehetőségek sokszínűségével.
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.