2021. április 9., 17:45

Új verzióban jelent meg Taylor Swift 2008-as albuma

Újrarögzítette és hat eddig kiadatlan dallal toldotta meg 2008-as lemezét, a Fearlesst Taylor Swift.

Taylor Swift
Fotó: TASR/AP

A 31 éves, tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes Fearless (Taylor's Version) című albuma pénteken jelent meg. A lemez mostani kiadása az első állomása annak, hogy

a sztár megpróbálja visszaszerezni az ellenőrzést korai anyagai felett.

Ezen az éjszakán a dolgok megváltoztak

- írta Swift 153 millió Instagram-követőjének az album megjelenését bejelentve.

Az énekesnő hosszú ideje áll vitában korábbi lemezkiadójával,

a Big Machine-nel és annak vezetőjével, Scooter Braunnal néhány korábbi slágere jogai miatt.

Braun 2019-ben vásárolta meg a Big Machine-t, egy évvel azután, hogy Swift távozott onnan a Universal Music Group kedvéért.

Az üzletember tavaly a hírek szerint egy 300 millió dolláros (90,5 milliárd forintos) megállapodás részeként adta tovább Swift mesterszalagjait egy magán részvénytársaságnak.

Második lemeze,

a Fearless megjelenése idején, 2008-ban Swift mindössze 18 éves volt. Ezzel az albummal, amely két Grammyt (a legjobb album és a legjobb county lemez) hozott, lett világsztár.

A most megjelentett új verzión 26 dal szerepel, köztük van az eredeti lemez tizenhárom száma, a platinum változat további hat felvétele, valamint hat eddig kiadatlan dal. Felkerült rá a Today Was a Fairytale című kislemez és a Love Story-nak a svéd producer, Elvira által készített változata.

Az első kritikák szerint Swift nem tért el radikálisan a tizenhárom évvel ezelőtti felvételektől. Az NME zenei szaklap megfogalmazása szerint

az új verzió dalai erőteljesebben, melegebben szólnak, Swift vokáljai pedig - érthető módon - érettebbek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.